דמי תאונה
תושב ישראל שמלאו לו 18 שנים וטרם מלאו לו 65, שעבר אירוע פתאומי, שנחבל בגופו מגורם חיצוני ועקב כך איבד את כושרו לתפקד, זכאי לקבלת דמי תאונה עד מקסימום 90 ימים.
המוסד לביטוח הלאומי מוכן לשלם "דמי תאונה" למי שנפגע או נפצע בתאונה ביתית, בנופש, חופשה או בשעות הפנאי, ובגלל אותה תאונה – איבד את כושרו לתפקד.
הגדרת "תאונה"
* לצורך קבלת דמי תאונה, "תאונה" היא אירוע חד פעמי של פגיעה מגורם חיצוני, הגורמת לאובדן כושר עבודה.
*תאונת דרכים או תאונת עבודה – אינן מזכות בדמי תאונה.
אובדן כושר עבודה
* מי שנמנה על אחד מאלה:
א) שכיר או עצמאי שאינו מסוגל לעבוד באף עבודה.
ב) לא שכיר ולא עצמאי שמאושפז בבית חולים או מרותק לביתו.
ג) עקרת בית שאינה מסוגלת לעבוד כלל במשק ביתה.
בדיקה רפואית
* חובה להיבדק תוך 72 שעות משעת התאונה או תוך שבועיים במקרים שבהם הסימפטומים עלולים להופיע ולהתגלות לאחר 72 שעות כאמור. במקרה של תאונת עבודה, יש למלא את טופס 250 ולתת אותו לרופא לפני הבדיקה.
התשלום
* התשלום הינו אותו התשלום שמקבל נפגע בעבודה עבור דמי פגיעה משמע 75% משכר העובד ברבעון שקדם ליום התאונה. מי שלא עובד ולא עובד עצמאי, יקבל תקבול על פי 25% מהשכר הממוצע במשק. התשלום כאמור ישולם עבור מקסימום 90 ימים רצופים.
מי לא זכאי
* עובד הזכאי לקבל ימי מחלה ממעבידו, או לדמי פגיעה או לסעד אחר מחברת הביטוח, לא יהיה זכאי לקבל תקבול על פי סעיף זה. כמו כן לא יקבלו קצבה זאת אסיר (אדם במאסר), חייל המשרת בצה"ל או חולה סיעודי המאושפז במוסד בו מקבל אכסון וכלכלה.
מועד הגשת תביעה
* יש להגיש התביעה לא יאוחר מ-90 ימים מיום התאונה שכן הגשה מאוחרת עלולה לבטל הזכאות כאמור. לנוחיותכם מבחר טפסים לנפגעי עבודה, להורדה.
- להורדת טופס 2201 – תשלום דמי תאונה שאינה תאונת עבודה
- לפרטים נוספים בנושא תאונות אישיות, דמי תאונה, אובדן כושר עבודה ובדיקות רפואיות – צרו קשר עם חברת זכותי עוד היום.
- ניתן להתקשר לטלפון 5520* לתיאום פגישת היכרות חינם.