רוב פריצות הדיסק הן מותניות, אך חלקן הן צוואריות. פריצת דיסק צווארי, כצפוי, מאופיינת בכאבי צוואר, אך גם בתחושת נימול (או נימלול) באצבעות הידיים, כאבים בעצמות השכם ובמרפקים.
פריצת דיסק צווארית יכולה להתרחש בעבודה או בדרך לעבודה, אם העובד הרים משא כבד אל מעבר לגובה הכתפיים. במקרים אחרים, העובד ביצע תנועה פתאומית או חדה, או שנפל, נחבל או נפגע מחפץ כבד.
טיפול בפריצת דיסק צווארי יכלול משככי כאבים להקלת הסימפטומים, מנוחה ובסופו של דבר, במידת הצורך, ניתוח להסרת הדיסק. ניתן גם להיעזר במגיני צוואר.
עברת פריצת דיסק צווארי, פריצת דיסק מותנית או פריצת דיסק בעמוד השדרה בגלל העבודה או במהלך העבודה? אולי מגיע לך כסף מן המוסדות והרשויות. כדאי לברר זכאותך בהקדם האפשרי.
רק מלאו שם וטלפון באתר "זכותי" או התקשרו עכשיו 5520* ובדקו זכאותכם חינם וללא כל התחייבות.
פריצת דיסק צווארי – מהי, תסמינים, אבחון וטיפול
הגדרות
פריצת דיסק (Spinal Disc Herniation) הנקראת גם צניחת דיסק בין חולייתי הינה פציעת מאמץ חוזרני (פציעה הנגרמת לגוף בשל מאמץ ממושך או חוזר ונשנה). זהו מצב בו נגרם קרע במעטפת החיצונית של עמוד השדרה. קרע זה יכול לגרום להיווצרות דלקת אשר יכולה לגרום לכאב חמור.
פריצת דיסק צווארי (Cervical Disc Herniation) נוצרת בעמוד השדרה הצווארי ויכולה לבוא לידי ביטוי במגוון דרכים. לעתים, הנפגע כלל לא יהיה מודע שהוא סובל מפריצת דיסק צווארי, זאת כיוון שהבעיה לא תבוא לידי ביטוי באופן קליני. פריצת דיסק צווארי עלולה להיווצר כתוצאה מחבלה או מהתנוונות ממושכת והדרגתית של עמוד השדרה (תהליך המתרחש עם הגיל) אשר מתבטאת על ידי איבוד הנוזל של הדיסק אשר עם הזמן מאבד את יכולת ספיגת הזעזועים.
תסמינים של פריצת דיסק צווארי
-
תחושת שריפה בכפות הידיים, הירדמות של כפות הידיים או של חלק מהאצבעות, נימלולים
-
כאבי גב או כתף אשר מקומיים מקורם בצוואר
-
כאבי צוואר
-
כאבים בשכמות
-
סחרחורות
-
כאבי ראש / מיגרנות
אבחון פריצת דיסק צווארי
בכדי לאבחן את התופעה בצורה מדויקת יש לבצע תשאול של המטופל בנוגע לתסמינים שהוא חווה בעקבות הפגיעה, ולבצע בדיקה גופנית הכוללת בדיקה נוירולוגית. במידת הצורך יפנה הרופא את המטופל לביצוע בדיקות מעבדה לשלילת דלקת מרפקים או דלקת חוליות ולצילומי גב או בדיקות הדמיה כגון אם-אר-איי (MRI) או בדיקת הולכה עצבית (EMG).
דוגמה לאבחון שכזה אפשר למצוא בפסק דין ת"א 14736-03-09 (מדאח נ' הפניקס):
"בהמשך התלונן התובע על תחושות של נימול, הרדמות וחולשה ביד שמאל. הוא עבר בדיקת MRI, שהראתה פריצת דיסק צווארי בגובה C5- C6. בדיקת EMG שעבר הצביעה על פגיעה שורשית בגבהים C5-C6 ו- C7-C8. רופאיו המטפלים המליצו על טיפול בנוגדי דלקת, פיזיותרפיה ושקילת טיפול ניתוחי".
טיפול בפריצת דיסק צווארי
-
מערך טיפולים הכולל תרופות לשיכוך כאבים
-
קיבוע וחיזוק שרירי הצוואר
-
תרופות אשר עוזרות להפחית את הדלקת
-
פיזיותרפיה
-
דיאטה להפחתת המשקל אשר תפחית על העומס
-
כירופרקטיקה – הכירופרקטיקה לבדה לא תגרום להחלמה מלאה
-
פעילות אירובית
-
ניתוח – לרוב ניתוח זה אינו מומלץ – כריתת חלק או כל הדיסק והחלפתו בשתל מתכתי או פולימרי