תסמונת פראדר-ווילי מופיעה מיד לאחר הלידה, ומקורה בתפקוד לקוי של ההיפותלמוס.
התסמונת (באנגלית: Pradder-Willi syndrome או בקיצור – PWS) נחשבת נדירה למדי. היא אינה גנטית, אלא בגדר פגם מולד (על רקע בעיה ביולוגית).
שכיחות המחלה: אחת מכל 22 אלף לידות. באוכלוסיה: אחד מתוך 52 אלף איש.
סימנים אופייניים בתסמונת פראדר-וילי:
טונוס שרירים נמוך
גדילה לקויה
פיגור קל עד בינוני
איברי מין בלתי מפותחים
השמנה
בעיות התנהגות
בעיות רפואיות נלווות
זוהי נכות לכל החיים. רוב נפגעי פראדר-ווילי מתפקדים באופן בסיסי, אך הם נזקקים לטיפול מיוחד, ומתקשים להתפרנס בהמשך חייהם. חלק מן הנפגעים לא יוכלו לתפקד באופן נורמלי במשך כל חייהם.
מה מגיע לנפגעי תסמונת פראדר-ווילי?
צוות "זכותי" הוא בעל נסיון רב בהתמודדות מול פקידי ביטוח לאומי, ועדות רפואיות של ביטוח לאומי וכיוצ"ב. אנו נעשה הכל כדי שילדך, הסובל מנכות מובהקת, יקבל גמלת ילד נכה. אם צריך, נעזור לך לערער על החלטות הביטוח הלאומי, אם דחה את בקשתך לגמלה.
במקרים רבים, לילד שלך מגיעה גמלה לסידורים מיוחדים, גמלה מיוחדת, גמלה לדמי מחיה ועזרה בלימודים – ואולי גם זכויות רפואיות נוספות שמשפחתך כלל אינה מודעת להן.
התקשרו עכשיו 5520* ובדקו זכאותכם חינם וללא כל התחייבות.
הורים רבים בישראל שילדיהם סובלים מליקויים התפתחותיים כגון פראדר-ווילי, תסמונת X השביר ואוטיזם על סוגיו הרבים, לא תמיד יודעים כיצד להתנהל מול הבירוקרטיה הישראלית. דרושים ידע ונסיון מקצועי כדי להתמודד מול דרישות ביטוח לאומי, "לנצח" את הפקידים ולקבל את כל הכסף המגיע לך.
הנסיון והמומחיות של צוות "זכותי" בנושא תסמונת פראדר-ווילי ונכויות דומות, יסייעו לילד שלך לקבל את הפיצוי הכספי המירבי, שבאמת מגיע לו.