צרידות היא פגיעה בתפקוד מיתרי הקול שלנו, מה שגורם להפקת צלילים לקויה. הצרידות באה לידי ביטוי בהפקת קול נמוך, עמוק, גס ומחוספס, ואף באיבוד זמני של יכולת הדיבור.
מבין הגורמים השונים לצרידות ראוי לציין את השימוש הנרחב במיתרי הקול, נגעים שונים הנוצרים על מיתרי הקול, דלקות גרון, לחץ נפשי, אלרגיות, עישון, תופעות לוואי של ניתוחים במיתרי הקול או גידולים סרטניים. צרידות יכולה גם להיווצר בעקבות בעיה ניורולוגית, אשר גורמת למיתרי הקול להיפתח ולהיסגר בחוזקה.
הצרידות הופכת לתופעה מדאיגה כאשר היא נמשכת זמן רב, שכן היא יכולה לגרום לקשיי נשימה ואף להוות סימן מקדים לגידול סרטני. בכל מקרה של צרידות מתמשכת, רצוי להתייעץ עם רופא. הטיפול בצרידות משתנה בהתאם לגורם הצרידות, ובמקרים חריגים נדרשת התערבות כירורגית על מנת לטפל בבעיה.
צרידות = נכות. סובלים מצרידות בגלל העבודה? אולי מגיע לכם כסף!
מקרה לדוגמה
ש.פ. ממודיעין: מורה לליקויי למידה, שדיווחה כי בסוף שנת הלימודים חשה מתח במיתרי הקול בשל עבודה רציפה עם התלמידים בהכנתם לבחינות הבגרות.
בעקבות עבודתה, היא נעשתה צרודה ואיבדה את קולה בעוצמתו הרגילה. ש.פ. סבלה מצרידות לא קלה במשך שנים והמוסד לביטוח לאומי קבע לה 12.5% נכות.
צרידות קבועה בגלל שימוש-יתר במיתרי הקול, הקשורה ישירות לאופי העבודה (הוראה, הדרכה וכו'), יכולה להיות מוכרת בתור נכות. אלפי מורים בישראל, למשל, צרודים בגלל עבודתם: "זכותי" השיגה לכ-1,500 מורים פיצוי כספי בסך 30-50 אלף ש' על צרידות, וכן פיצוי כספי בעקבות מחלות אחרות.
לכן כדאי לכם לעמוד על זכויותיכם, ולברר אם מגיע לכם כסף.
אנו בחברת "זכותי" נדאג ללוות אתכם לאורך כל הדרך, נפעל כדי שתקבלו את זכויותיכם לפיצויים – ונוודא שהכסף המגיע לכם על פי החוק יגיע אליכם. תוכלו לקבל מענק חד-פעמי בשווי עשרות אלפי שקלים (!), ודמי נכות קבועים לטווח רחוק.
צרודים מרוב עבודה? הגיע הזמן לקבל פיצוי.
התקשרו עכשיו 5520* מכל טלפון, לקביעת פגישת היכרות חינם וללא כל התחייבות.