פגיעה ברגליים – תאונת עבודה
רפתן שעבד במקצועו במשך 30 שנה תבע את המוסד לביטוח לאומי בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, כדי שיכיר בפגיעת הרגליים שלו בתור תאונת עבודה.
הרפתן, יליד 1960 (גילו בעת פסק הדין הוא 57, ככל הנראה) עבד שבעה ימים בשבוע, כל יום 12-15 שעות, מרביתן בעמידה. הוא ביצע חליבות, האכלות, הרמת משקלים כבדים וכן ניקוי הרפת. התובע טען כי הוא סובל מבעיות שונות ברגליו, בין השאר מחלת דליות ברגליים.
בית המשפט מינה מומחה רפואי, ד"ר יחזקאל טיטיון, שקבע כי התובע סובל מ"בעיות אורתופדיות כולל כאבי ברכיים, גב תחתון והבעיה העיקרית כפי שעולה מהתיעוד הרפואי היא בעיה בשני הקרסוליים וכפות הרגליים יותר משמאל". המומחה מצא "טנוסינוביטיס קשה של גידים פרונאלים וטיביאליס פוסטריור", שמשמעותו במילים פשוטות היא "פגיעה בגידים הנ"ל, בדרך כלל על רקע ניווני תחלואתי ועל רקע מבני".
כדי להסביר את הפגיעה ברגלי התובע, הסביר ד"ר טיטיון כי "התובע סובל מבעיה מבנית בשתי כפות רגליו, עיוות פס קאווס דו"צ וקלקאנאווארוס. זהו מצב התפתחותי המתפתח עם השנים וקלינית ניתן לראות מבנה קשתות אורכיות גבוהות מידי בכף הרגל".
ד"ר טיטיון מצא כי "מצבו התחלואתי הנ"ל סביר כי הוחמר בשל תנאי עבודתו, אך לא נגרם בשל תנאי עבודתו". בנוסף לכך קבע המומחה כי הרפתן סובל מפגיעות חוזרות בקרסולו השמאלי, ככל הנראה עקב עבודתו ברפת. לכן היה מוכן ד"ר טיטיון לומר בבית המשפט כי תנאי עבודתו של התובע האיצו את הופעת הפגיעה בקרסוליו במנגנון של החמרה…קיימת השפעה משמעותית של תנאי עבודתו…".
בעקבות הקשר הסיבתי שמצא המומחה הרפואי שמונה על ידי בית המשפט, קבעה השופטת יעל אנגלברג שהם כי "מתקבלת חוות דעתו של ד"ר טיטיון והנני קובעת, כי הפגיעה ברגליו של התובע הוחמרה כתוצאה מתנאי עבודתו ויש להכיר בפגיעתו כ"פגיעה בעבודה" על דרך ההחמרה".
- שם ההליך: ב"ל 6759-05-14 (י.ג. נגד המוסד לביטוח לאומי)
- מועד פסק הדין: 4 בספטמבר 2017 (בית הדין האזורי לעבודה, באר שבע)
- מילות מפתח מרכזיות: מיקרוטראומה, פגיעה בעבודה, נפגעי עבודה, דליות ברגליים, כאבי ברכיים, כאבי גב תחתון, פגיעה בגידים, פגיעה בקרסול
קריאה נוספת
- פגיעה ברגל משער ברזל – תאונת עבודה
- עשר עצות לנפגעי עבודה
- תאונות עבודה – מבחר מקרים ופסיקות