פגיעה בעמוד השדרה – תאונת עבודה
חשמלאי יליד 1983 נפגע בגבו בתאונת עבודה ב-1 באפריל 2012, לאחר שניסה להרים תוף חשמל כבד. החשמלאי תבע את המעסיק שלו ואת חברת הביטוח בבית משפט השלום בירושלים, וב-12/6/17 זכה בפיצוי של כ-323 אלף ש"ח.
עוזר חשמלאי בחברת אייזנברג את שין בע"מ, חברה קבלנית לביצוע עבודות חשמל, הרים ביחד עם שלושה עובדים נוספים, תוף חשמל כבד. מדובר בגלגל עץ גדול עליו מלופף כבל נחושת, שמשקלו הוערך על ידי התובע ב-250 ק"ג. תוך כדי פעולת ההרמה, הרגיש כי גבו נתפס. הוא החל לסבול כאבי גב עזים, כהגדרתו.
החשמלאי ניסה להמשיך ולעבוד, אך לא הצליח. כאבי הגב לא איפשרו לו להמשיך. הוא הפסיק את עבודתו, ניגש למנהל העבודה ופנה לקבלת טיפול רפואי. הנתבעות ניסו לטעון כי בעיות הגב של התובע לא נגרמו מתאונת עבודה נקודתית, אלא החלו קודם לכן, כתוצאה מעבודה פיזית ממושכת.
בבית המשפט התעוררה מחלוקת באשר לשאלה האם החשמלאי אכן צריך להרים בכוחות עצמו את תוף החשמל, או שקיים ציוד הרמה מיוחד כגון ג'ק הידראולי (מגבה מכני) עבור משימה זו. מנהל העבודה נאלץ להעיד כי "יש לנו סטנדים גדולים שמרימים עליהם עם ג'ק הידראולי ואין צורך להפעיל מאמץ…באותו יום לא היה הידראולי".
השופטת עינת אבמן-מולר קבעה כי "אף שעדי הנתבעת הכירו בצורך בשימוש בציוד הרמה לצורך הרמת תופים כבדים, הרי שבעת הרלבנטית לא הועמד לרשות העובדים ציוד הרמה מתאים. בהיעדר ציוד כזה, נאלצו העובדים להרים בעצמם את התוף על גבי המעמד, מבלי שניתנו להם הוראות ברורות והדרכה מתאימה".
אבמן-מולר הוסיפה וקבעה כי הרמת ציוד כבד כמו תוף החשמל המדובר "חורגת מהסיכונים הרגילים והסבירים המצויים במקום העבודה". לכן, השופטת הטילה את מירב האחריות על מנהל העבודה: "אף שמנהל העבודה ידע שהעובדים לא צוידו בציוד הרמה למשקלים כבדים, ואף שברור היה לו כי לא ניתן לבצע את עבודת השחלת הכבלים ללא הרמת התופים על גבי מתקני ההרמה, לא ניתנו הוראות ברורות בקשר לכך והרושם הוא שהדבר הושאר לשיקול דעתם של העובדים באתר, ללא הנחיות וללא פיקוח".
לאחר שהוכחה הפרת חובת הזהירות של הנתבעת (החברה הקבלנית) כלפי התובע (עוזר החשמלאי שנפגע בגבו), נקבע גם כי אין לתובע אשם תורם בתאונה.
הנזק שנגרם לתובע נקבע בעזרת חוות דעת רפואיות של רופאים בתחום האורטופדיה. בבדיקת עמוד שדרה מתני נמצאה הגבלה בתנועות עמוד השדרה המותני וירידה בתחושה ברגל ימין. שני הצדדים הסכימו על נכות 10% בתחום האורתופדיה, אך נחלקו באשר לנכות הנוירולוגית. נקבעה נכות רפואית משוקללת של 11.8%.
בית המשפט קבע את הפיצויים הבאים:
- 50,000 ש"ח בגין נזק לא-ממוני (כאב וסבל)
- תקופת אי-כושר – 20,000 ש"ח
- הפסד שכר ואובדן כושר והשתכרות – 250,000 ש"ח
- עזרת הזולת – 3,000 ש"ח
- הוצאות – ללא פיצוי
- ניכויים – 13,831 ש"ח דמי פגיעה + 59,202 ש"ח מענק נכות וקצבה
- סה"כ פיצויים: 323,000 ש"ח (מסכום זה יש לנכות תגמולי ביטוח לאומי)
- הוצאות הליך + שכר טרחת עורך דין: 50,000 ש"ח
- שם ההליך: ת"א 36096-11-13 ל.ש. נגד אייזנברג את שין בע"מ והכשרה חברה לביטוח בע"מ
- מוסד: בית משפט השלום ירושלים
- שופטת: עינת אבמן-מולר
- מועד מתן פסק הדין: 12 יוני 2017
- מילות מפתח בתיק: פגיעה בעמוד השדרה, פגיעה בגב, כאבי גב, גב תפוס, עמוד השדרה המותני, גירוי שורשי, היפואסטזיה בשוק, בקע דיסק, רדיקולופתיה עקב לחץ דיסק, בדיקת EMG
קריאה נוספת – תאונות עבודה בישראל
- פגיעה בגב – תאונת עבודה
- כאבי גב תחתון – תאונת עבודה
- שאלות ותשובות על תאונות עבודה
- פגיעה בברך – תאונת עבודה
- נפילה בעבודה – תאונת עבודה
נפגעת בתאונת עבודה? פנה לצוות "זכותי" לסיוע בזכויותיך הרפואיות. אולי מגיע לך פיצוי כספי גבוה.
התקשר 5520* או מלא שם וטלפון באתר.
רוצה הוכחות? הנה מכתבי התודה של לקוחותינו הרבים.