זכויות רפואיות
ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף! חייגו עכשיו 5520* או השאירו פרטים ונחזור אליכם

ירידה בשמיעה – תאונת עבודה

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב הכיר בפגיעה בשמיעה של עובד בתור תאונת עבודה, בפסק דינו מ-17/11/19. השופט תומר סילורה קבע כי "ליקוי השמיעה והטנטון מהם סובל התובע הינו כתוצאה של תאונת העבודה מיום 20.7.2015. הנתבע יזמן את התובע לוועדה רפואית לקביעת דרגת נכותו כמקובל".

לפי התיאור של המומחה הרפואי ד"ר אנגלנדר, "מר ט' יליד שנת 1950, נכה, נפל במקום עבודתו ונחבל בצד שמאל של ראשו ובאפרכסת השמאלית. צוות מד"א חבש אותו ופינה אותו לחדר מיון בבית החולים בילינסון, שם נתפרה האפרכסת השמאלית. בעקבות הנפילה חש מר ט' ירידה בשמיעה באוזן שמאל, וטינטון טורדני – שלדבריו לא היו קודם לנפילה".

הביטוח הלאומי היה מוכן להכיר רק בפגיעה באפרכסת אוזן שמאל, אך סירב להכיר בליקוי השמיעה ובטינטון בתור פגיעה בעבודה. לכן, הדיון המשפטי בבית הדין עסק בשאלה האם קיים קשר סיבתי בין הפגיעה ובין ירידת השמיעה ממנה סבל הנפגע.

המומחה הרפואי חיווה דעתו כי הנפגע סבל מליקוי שמיעה עוד לפני הפגיעה. ד"ר אנגלנדר טען כי ייתכן שמדובר בליקוי מסוג "פרסביאקוזיס", תהליך נורמלי של אובדן שמיעה הדרגתי עם העלייה בגיל; זוהי תופעה פיזיולוגית נפוצה, הנובעת בעיקר מהזדקנות, ומשפיעה בעיקר על השמיעה בתדרים הגבוהים.

 

אם אכן מדובר בירידה טבעית בשמיעה, לא יוכל התובע לבסס טענה לפגיעה בעבודה, במובן של תאונת עבודה המזכה באחוזי נכות קבועים. אך לאחר מכן, לאחר שנשלחו למומחה הרפואי שאלות הבהרה נוספות, התקבלו תשובות שעליהן התבסס התובע, כדי לטעון בפני בית הדין כי אכן קיים קשר סיבתי בין התאונה ובין ירידת השמיעה והטינטונים מהם החל לסבול אחרי הפגיעה.

 

אוזן אנושית

התשובה המשמעותית ביותר של המומחה: "גם חבלה באוזן היא חבלת ראש, אשר יכולה לגרום לטינטון, וגם פרסביאקוזיס עשוי לגרום לטינטון…על סמך מה שראיתי, לא היו תלונות קודמות של טינטון. באשר לירידה בשמיעה, מדובר בתהליך איטי, מתקדם, ולרוב אין חשים בכך עד לרמה מסוימת שונה מאחד לשני".

בית הדין בחר לתת משקל מכריע לחוות הדעת הסופית של המומחה הרפואי. השופט סילורה הוסיף וקבע כי בכל הנוגע לטענות המוסד לביטוח הלאומי, לפיה המומחה נותן פרשנותו מדוע התובע לא התלונן על הטינטון והירידה בשמיעה במשך חודש וחצי – המומחה הסביר כי בתחילה, התובע התרכז בכאבים של האוזן הפצועה, וסבר — כמו רבים אחרים — כי הטינטון יעבור, ולכן "לא התייחס לכך".

השופט סילורה פסק כי הנתבע (ביטוח לאומי) ישלם לתובע (העובד הנפגע) הוצאות משפט ושכר טירחה של 5,000 ש"ח בלבד.

  • שם ההליך: ב"ל 30111-03-17 (פלוני נ' המוסד לביטוח לאומי)
  • המוסד: בית דין אזורי לעבודה תל אביב – יפו
  • המותב: בפני השופט תומר סילורה
  • מועד מתן פסק הדין: 17 נובמבר 2019

מילות מפתח רלוונטיות לתיק זה: ירידת שמיעה, ירידה בשמיעה, ירידת שמיעה באוזן אחת, ירידה פתאומית בשמיעה, ירידה בשמיעה תאונת עבודה, טינטונים.


קריאה נוספת באותו נושא

צרו קשר

אולי מגיע לך הרבה כסף!

מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם