אטרופיה הינה תופעה בה חלה התדרדרות חלקית או מלאה בנפח או המסה של הרקמות בגוף. הגורמים הנפוצים ליצירת אטרופיה הם תת תזונה או תזונה לקויה, מחסור בפעילות פיזית לאורך זמן, עודף משקל או מצב הורמונלי לא סדיר.
מדע הרפואה מבחין בין מספר סוגים שונים של אטרופיה:
- אטרופיה שרירית (Muscular atrophy)
במצב זה ישנה הידלדלות רקמת השריר לאורך זמן כתוצאה מחוסר שימוש בשריר לאורך זמן. דוגמאות נפוצות ליצירת אטרופיה של השרירים הן חוסר פעילות של השרירים הנובעות מגורמים שונים כגון: חבישת גבס לתקופה ארוכה, ריתוק למיטה וכדומה. גורמים נוספים ליצירת אטרופיה שרירית הם תזונה לקויה או מחלות הגורמות לתזונה לקויה, או אפילו הזדקנות. לכן חשוב לשמור על פעילות השרירים באופן קבוע.
- אטרופיה הורמונלית (Hormonal atrophy)
זוהי בעיה הורמונלית כאשר יש בגוף מחסור או עודף בהורמונים מסוימים. הגורמים לאטרופיה הורמונלית היא בעיקר שימוש ממושך בתרופות הורמונליות כגון סטרואידים.
- אטרופיה מוחית (Cerebral atrophy)
סוג זה של אטרופיה קיים בעיקר בקרב אוכלוסייה מבוגרת וקשישה. התנוונות של תאי המוח אשר מובילה לדלדול של רקמת המוח. גורמים נוספים ליצירת אטרופיה מוחית הם חמצן שאינו מגיע לתאים, לחץ או גנטיקה.
רבים בישראל הסובלים מאטרופיה של שרירים ואיברים אחרים, אך חוששים להתעמת עם הבירוקרטיה. כדי לקבל אחוזי נכות, קצבת נכות או קצבת ניידות לא מספיק למלא טופס. דרוש ניסיון רב כדי להתמודד מול דרישות ביטוח לאומי, "לנצח" את הפקידים ולקבל את הכסף המגיע לך. "זכותי" יכולה לסייע לך עד להצלחה.
מלאו שם וטלפון באתר או התקשרו עכשיו 5520* לתיאום פגישת היכרות חינם וללא כל התחייבות.