בדיקת אולטראסאונד מסוג "אקו לב" משתמשת בגלי קול כדי לראות את חלקי הלב על מסך. היא שונה מבדיקת מיפוי לב, הנעזרת בחומר רדיואקטיבי. ברוב המקרים, ישתמש הבודק במכשיר קטן (מתמר) שאותו יעביר על בית החזה, בלי לחדור לגוף הנבדק. בדיקה חיצונית זו, המכונה TTE נחשבת לנפוצה ביותר, והיא גם הקלה ביותר לביצוע.
בדיקת אקו-לב חודרנית יותר היא TEE, והיא חודרת אל הושט דרך הפה, בעזרת צינורית. הבדיקה הזו נותנת תמונה טובה יותר של הלב, אך היא לא מתאימה לכולם. בדיקת אקו-דופלר בודקת את זרימת הדם דרך חדרי הלב ומסתמי הלב. באנגלית מכונה זו "אקוקרדיוגרם" (Echocardiogram).
מבין מחלות הלב המתגלות בבדיקת אקו לב: שריר לב מוגדל (קרדיומיופתיה), הפרעות מסתמים, דלקת פנים הלב (אנדוקרדיטיס), דלקת שריר הלב, גידולים בשריר הלב, מומי לב מולדים ועוד.
מגיע לי כסף בגלל בדיקת אקו לב?
אם עברת בדיקת אקו-לב שהצביעה על מחלת לב או ליקוי בריאותי הקשור בלב, שפגעו בתפקודך היומיומי במידה משמעותית, חשוב שתיצור קשר בדחיפות עם "זכותי" לבירור זכויותיך הרפואיות. מחלות לב כליליות, תעוקת חזה, אוטם שריר הלב, התקף לב, אי ספיקת לב, מום לבבי מולד – כל אלו עשויים להיות שווים עבורך כסף רב.
ייתכן שמגיע לך פיצוי כספי נכבד ביותר מן הביטוח הלאומי, מס הכנסה וחברות הביטוח. רק אם תדע מה לדרוש – תוכל לקבל את הכסף, שיכול להגיע לסכומים מצטברים של מאות אלפי שקלים, במקרים רבים.