מחלה זו נגרמת כשהלב לא מזרים מספיק דם לרקמות כדי שהגוף יוכל לתפקד כראוי. אי ספיקת לב יכולה להיגרם בעקבות מחלות עורקים, מחלות שריר הלב, מסתמי הלב או מומי לב מולדים.
אי-ספיקת לב (Congestive heart failure, או בקיצור CHF) עלולה לפגוע בתפקודו הנורמלי של החולה, בין השאר בגלל גודש בתוך הריאות (גודש ריאתי) או הכבד, בצקות ברגליים, קוצר נשימה, חולשה ועוד.
רבים בישראל שנפגעו מאי-ספיקת לב חוששים להתעמת עם הבירוקרטיה. כדי לקבל אחוזי נכות, קצבת נכות או פטור ממס, דרוש נסיון רב. אנו מנוסים מאוד בהתמודדות מול דרישות המוסדות כגון ביטוח לאומי, מס הכנסה ומשרד הבריאות. ביחד נעזור לך "לנצח" את הפקידים ולקבל את הכסף המגיע לך.
צרו קשר באתר או התקשרו עכשיו 5520* לתיאום פגישת היכרות חינם וללא כל התחייבות.
רקע
תפקידו של הלב הוא להזרים דם למקומות שונים בגוף. כאשר מתקיים מצב של תפקוד לקוי בשרירי הלב, עלולה להיווצר תופעה שבה הלב אינו מזרים מספיק דם לגוף, או בשמה הרפואי המדויק: אי-ספיקת לב. ישנם גורמים שונים להיווצרות המחלה וביניהם לחץ דם לא מאוזן, מחלות לב שונות ופגמים במבנה הלב (חורים).
התסמינים לאי ספיקת לב:
- תחושת עייפות וחולשה
- קושי בעת מאמץ (וגם בעת ביצוע פעולות קלות)
- קוצר נשימה (גם במצב של מנוחה)
- קצב לב מהיר
- קוצר נשימה
- אגירת נוזלים הגורמים לבצקות.
ניתן לחלק מצב זה לאי-ספיקת לב שמאל ולאי-ספיקת לב ימין, כאשר בצד שמאל נוצרת הפרעה בתפקוד של החלק השמאלי של הלב אשר אמור לספק דם לאיברים השונים בגוף ואילו בצד ימין נוצרת הפרעה בהתכווצות הסדירה של הלב, אשר מזרים דם לריאות.
ניתן לטפל באי ספיקת לב במתן תרופות אשר מקלות על פעילות הלב בהורדת לחץ דם, שיפור התכווצות הלב ושיפור אורח החיים.