מחלות אוטואימוניות

ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף! חייגו עכשיו 5520* או השאירו פרטים ונחזור אליכם

מערכת החיסון בגופנו היא בין המערכות המתוחכמות והמרתקות בטבע. היא מתנהלת כמו צבא שנאבק בכל יום באיומים רבים שעלולים לסכן את הבריאות ומנהלת מלחמות מורכבות אפילו בלי שנרגיש. אולם במקרים מסוימים, דווקא המערכת החיונית הזאת עלולה לגרום יותר נזק מתועלת – וזה בדיוק מה שקורה למי שמתמודדים עם מחלות אוטואימוניות. הנה כל מה שחשוב לדעת כדי להתמודד כמו שצריך עם המצבים הלא פשוטים האלו: 

 

מהן מחלות אוטואימוניות ולמה הן מופיעות? 

השם העברי הרשמי של מחלות אוטואימוניות הוא "מחלות חיסון עצמי". זהו מצב כרוני שבו תאים מסוימים במערכת החיסון מתחילים לתקוף רקמות ותאים חיוניים בתוך הגוף, במקום להילחם בגורמים מזיקים כמו חיידקים ונגיפים. 

מחלת ויטיליגו

מחלות אלו נפוצות יותר אצל נשים ובאופן כללי מופיעות אצל כחמישה אחוזים מכלל האוכלוסייה. במקרים מסוימים, התפתחות המחלות קשורה גם בגורמים גנטיים, כלומר גנים שעוברים מההורים ומעלים את הסיכון לחלות. מדענים מעריכים כי גם גורמים סביבתיים שונים עלולים להגביר את הסיכון למחלות אלו, לרבות אורח חיים, תזונה, לחץ נפשי ואפילו מיקום גיאוגרפי.

 

אילו מחלות אוטואימוניות קיימות? 

כיום יודעים לזהות יותר מ-100 מחלות אוטואימוניות שונות, כאשר המחלה המוכרת והנפוצה ביותר במשפחה הזאת היא סוכרת. מחלות אוטואימוניות נפוצות אחרות הן אלו שמשפיעות על בלוטת התריס – אשר אחראית על ייצור הורמונים שחיוניים מאוד לתפקוד השוטף של כולנו. המחלות יכולות להתבטא בפעילות מוגברת או בתת פעילות של בלוטת התריס – אשר כל אחד מהמצבים האלו משפיע בצורה שונה על הבריאות. 

ברשימת המחלות האוטואימוניות הנפוצות ניתן למצוא גם מצבים כמו טרשת נפוצה, דלקת מפרקים שגרונית, זאבת (לופוס), מחלת קרוהן שפוגעת במערכת העיכול ופסוריאזיס שפוגעת בעור. ישנן גם דלקות במעי הגס ובכבד אשר עלולות להיגרם כתוצאה ממחלה אוטואימונית. 

 

איך מאבחנים מחלות כאלו? 

מחלות אוטואימוניות לא תמיד מאובחנות בקלות. מטופלים רבים מספרים שהם נדרשו לעבור בין רופא לרופא וחוו מסכת ייסורים עד שקיבלו את האבחון הסופי. זאת מכיוון שמדובר כאמור במשפחה גדולה של מחלות, אשר לא כולן מוכרות או פשוטות לאבחון. גם התסמינים של מחלות אלו מתבטאים בצורה שונה בין אנשים שונים ולכן לא תמיד פשוט לקבל אבחנה חד משמעית. 

באופן כללי, האבחון של מחלות אוטואימוניות מתבצע על בסיס תשאול רפואי וכן הפנייה לבדיקות שונות. לדוגמה, בדיקה לזיהוי נוגדנים עצמיים, כלומר רכיבים במערכת החיסון שהתפתחו כדי להילחם ברקמות ובתאים חיוניים בגוף עצמו. 

 

איך מטפלים במחלות מסוג זה? 

למרבה הצער, את רובן המוחלט של המחלות האוטואימוניות אין אפשרות לרפא – אך ברוב המקרים ניתן יהיה לקבל טיפול שיקל על התסמינים וישפר את איכות החיים והבריאות של המטופל. אלו תרופות שאת רובן נדרש ליטול כל החיים, אך חשוב לזכור שהיעילות והאיכות שלהן משתפרות כל הזמן, דבר שבהחלט יכול להוות מקור לאופטימיות ולתקווה. 

מחלות אוטואימוניות

המטרה המרכזית של הטיפולים במחלות אוטואימוניות היא לדכא את הרכיבים במערכת החיסון שתוקפים רקמות ותאים חיוניים. כיום יש שורה של טיפולים שיכולים לעשות זאת, לרבות תרופות ביולוגיות אשר מתמקדות באופן ספציפי במחוללי המחלה, או טיפול באמצעות נוגדנים אשר מוחדרים לגוף כדי לשפר את ויסות התפקוד של מערכת החיסון.

לצד הטיפול הרפואי – חשוב להיעזר גם בכלים נוספים שיסייעו להתגבר על אתגרים גופניים ונפשיים שמזמנת המחלה. בהקשר הזה, כדאי לוודא שמקבלים תמיכה וסיוע מאנשים קרובים, להיעזר בטיפול רגשי במידת הצורך, וגם לפעול למימוש הזכויות והפיצוי הכספי שמגיע לכם מהמדינה. כל אלו יאפשרו לכם לשמור על אופטימיות ויציבות גם בימים יותר מאתגרים שאולי יגיעו בהמשך הדרך.

איך זה עובד

סובלים מבעיה רפואית, חליתם? נבחרת המומחים של זכותי הכוללת: רופאים, יועצי מס, רואי חשבון ויוצאי הביטוח הלאומי עומדת לרשותכם עד לקבלת המגיע לכם ממס הכנסה, ביטוח לאומי וחברות הביטוח.

1
פגישה ללא עלות

ניתן לקיים פגישה פרונטאלית באחד מסניפי החברה או טלפונית עם מומחה זכויות. הכל ללא עלות וללא התחייבות.

2
בניית תיק רפואי

אנו מסייעים ללקוחותינו להגיש תביעה המגובה בסיכום רפואי מקצועי וממצה המגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה.

3
הגשת התביעה

לאחר בניית התיק על ידי המחלקה המקצועית הכוללת: רופאים, מומחי זכויות ויוצאי הביטוח הלאומי מוגשת התביעה למוסד הרלוונטי.

4
הכנה וליווי עד הצלחה

וות המומחים שלנו ילווה את התהליך מתחילתו ועד סופו כולל דיווח שוטף, הנחיות לקראת הוועדות הרפואיות עד להצלחה.

לקוחות מספרים
מה לקוחות מספרים עלינו
צרו קשר

אולי מגיע לך הרבה כסף!

מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם