הפרעת אישיות – המחלה והפיצוי

ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף! חייגו עכשיו 5520* או השאירו פרטים ונחזור אליכם

הפרעות אישיות (Personality Disorders) הן סוג של הפרעה נפשית אשר המאפיין המרכזי שלהן הוא התנהגות לא מסתגלת.  הפרעות אישיות פוגעות ביכולתו של החולה לתפקד ולהסתגל למצבים אישיים, חברתיים ותעסוקתיים מגוונים.


לאדם אשר מאובחן עם הפרעת אישיות כלשהי יש סיכוי גבוה להיות מאובחן בהפרעת אישיות נוספת או הפרעה נפשית אחרת, כולל דכאון וחרדה.  עולם המדע, כולל המומחים בישראל, מכירים כיום ב- 10 סוגים שונים לפחות של הפרעות אישיות: 

  • הפרעת אישיות פרנואידית (פרנויה, Paranoid Personality Disorder). הפרעה זו מתאפיינת בחשדנות וחוסר אמון כלפי אחרים. אנשים עם הפרעת אישיות פרנואידית מסתכלים על העולם דרך משקפיים חשדניות ומחפשים עדויות לכך שהם נמצאים בסכנה. במקרים מסוימים הם חווים אפיזודות פסיכוטיות קצרות טווח (בין דקות לשעות) כתגובה למצבי לחץ.

  • הפרעת אישיות סכיזואידית (Schizoid Personality Disorder). הפרעת אישיות סכיזואידית מתאפיינת בהתבודדות וחוסר עניין במערכות יחסים עם אחרים. אנשים עם הפרעת אישיות סכיזואידית נראים לרוב קרים ואדישים. הפרעת אישיות סכיזואידית יותר נפוצה אצל בני משפחה של אנשים עם סכיזופרניה.

  • הפרעת אישיות סכיזוטיפלית (Schizotypal Personality Disorder). הפרעת אישיות סכיזוטיפלית מאופיינת בדפוסי חשיבה והתנהגות מוזרים. אנשים עם הפרעת אישיות סכיזוטיפלית לרוב מרגישים חוסר נוחות ביצירת קשרים חברתיים עם אנשים אחרים ונמנעים מלעשות זאת. הם יכולים לדבר אל עצמם, להתלבש בצורה מוזרה ולפרש סיטואציות רגילות בצורה על טבעית. אנשים עם הפרעת אישיות סכיזוטיפלית יחוו תחושות שמה שקורה לא באמת קורה להם, או שהם נמצאים בתוך סרט. לעיתים אפיזודות דמוי-פסיכוטיות בהן יחוו הזיות (לדוגמא, ישמעו צלילים שלא באמת קיימים במציאות החיצונית). לפעמים הפרעת אישיות סכיזוטיפלית יכולה להתפתח לכדי סכיזופרניה.

  • הפרעת אישיות אנטי סוציאלית / אנטי חברתית (סוציופתיה / פסיכופתיה, Antisocial Personality Disorder). הפרעת אישיות אנטי-סוציאלית מתייחסת לאדם אשר החל מגיל 15 מראה חוסר התחשבות בחוק או בפגיעה בזכויותיהם של אנשים אחרים. אנשים עם הפרעת אישיות אנטי-סוציאלית יראו חוסר התחשבות בבטיחותם האישית ושל אנשים אחרים, התנהגות אימפולסיבית וחוסר יכולת תכנון. הם ירמו אנשים במכוון או שלא יראו חרטה במקרים בהם פגעו באחרים.

  • הפרעת אישיות גבולית (BPD – Borderline Personality Disorder או "בורדרליין"). הפרעת אישיות גבולית מאופיינת בחוסר יציבות: התנהגויות אימפולסיביות, מצבי רוח ומערכות יחסים לא יציבות. לאנשים עם הפרעת אישיות גבולית לרוב יש חרדת נטישה והם רגישים למצבים בהם הם חשים שהולכים לעזוב אותם או לפגוע בהם. התמכרות לסמים, הפרעות אכילה, פגיעה עצמית ונסיונות התאבדות הם נפוצים בהפרעת אישיות גבולית.

  • הפרעת אישיות היסטריונית (מלשון היסטריה) (Histrionic Personality Disorder). לאנשים עם הפרעת אישיות היסטריונית יש צורך רב בתשומת לב ואישורים מהסביבה, דבר אשר יכול להתבטא בין היתר בהתנהגות מינית פרובוקטיבית. אנשים עם הפרעת אישיות גבולית מגיבים במהרה בתסכול כאשר הם נאלצים לדחות סיפוקים. כמו כן הם מושפעים בקלות מאחרים. יש להם נטייה להאמין שמערכות יחסים הן יותר אינטימיות ממה שהן בפועל. אנשים עם הפרעת אישיות היסטריונית ירגישו בעייתיות עם סיטואציות בהן הם לא במרכז העניינים.

  • הפרעת אישיות נרקיסיסטית (נרקיסיזם, Narcissistic Personality Disorder או בקיצור NPD). הפרעת אישיות נרקסיסטית היא למעשה אגוצנטריות קיצונית או מגלומניה. אנשים עם הפרעת אישיות נרקסיסטית מרגישים צורך מופרז בהערכה מאחרים אך אינם חווים אמפתיה בעצמם. אנשים בעלי הפרעת אישיות נרקסיסטית מקנאים באחרים ומאמינים שאחרים מקנאים בהם. הם עסוקים בפנטזיות על הצלחות גדולות.

  • הפרעת אישיות נמנעת (Avoidant Personality Disorder). אנשים עם הפרעת אישיות נמנעת רגישים מאוד לביקורת מהסביבה, נמנעים מקשרים בינאישיים וחווים את עצמם כבודדים. הם בעלי דימוי עצמי נמוך באופן קיצוני ואינם סומכים על אחרים. במקרים מסוימים ההפרעה כוללת אגרופוביה (פחד קיצוני ממקומות לא מוכרים או מקומות שנתפסים כ"לא בטוחים").

  • הפרעת אישיות תלותית (Dependent Personality Disorder). הפרעת אישיות תלותית מאופיינת בתלות בבני אדם אחרים: בעיה בקבלת החלטות ללא תמיכה ועצות מאחרים, ויתור על רצונות וצרכים אישיים על מנת לספק אחרים, ותחושת חוסר אונים כאשר נמצאים לבד. אנשים עם הפרעת אישיות תלותית עסוקים בפחד שיעזבו אותם והם יאלצו להשאר לבד.

  • טורדנית-כפייתית  (Obsessive Compulsive Personality Disorder). הפרעת אישיות טורדנית-כפייתית (או בקיצור OCPD) נפרדת מהפרעת אובססיסיבית כפייתית (Obsessive Compulsive Disorder, OCD). ההפרעה מתבטאת בחוסר גמישות,פרפקציוניזם והתעסקות יתרה בחוקים, רשימות וסידור.


"זכותי" סייעה למאות אנשים בישראל עם הפרעות אישיות, ובני משפחותיהם, לקבל פיצוי כספי נכבד.

ייתכן שמגיע לך פיצוי כספי מהמדינה על הפרעת אישיות. לסיוע במיצוי זכויות רפואיות לסובלים מהפרעת אישיות התקשרו 5520* מכל טלפון או צרו קשר דרך האתר  לתיאום פגישה ראשונית חינם וללא כל התחייבות.

איך זה עובד

סובלים מבעיה רפואית, חליתם? נבחרת המומחים של זכותי הכוללת: רופאים, יועצי מס, רואי חשבון ויוצאי הביטוח הלאומי עומדת לרשותכם עד לקבלת המגיע לכם ממס הכנסה, ביטוח לאומי וחברות הביטוח.

1
פגישה ללא עלות

ניתן לקיים פגישה פרונטאלית באחד מסניפי החברה או טלפונית עם מומחה זכויות. הכל ללא עלות וללא התחייבות.

2
בניית תיק רפואי

אנו מסייעים ללקוחותינו להגיש תביעה המגובה בסיכום רפואי מקצועי וממצה המגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה.

3
הגשת התביעה

לאחר בניית התיק על ידי המחלקה המקצועית הכוללת: רופאים, מומחי זכויות ויוצאי הביטוח הלאומי מוגשת התביעה למוסד הרלוונטי.

4
הכנה וליווי עד הצלחה

וות המומחים שלנו ילווה את התהליך מתחילתו ועד סופו כולל דיווח שוטף, הנחיות לקראת הוועדות הרפואיות עד להצלחה.

לקוחות מספרים
מה לקוחות מספרים עלינו
צרו קשר

אולי מגיע לך הרבה כסף!

מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם