מטרתה של בדיקת מיפוי לב היא למדוד את איכות העברת הדם בעורקים המובילים דם ללב, וכן להעריך את תפקוד הלב. חומר רדיואקטיבי צבעוני בלתי-מזיק, לרוב תליום או טכנציום, מוזרק לגוף. בעזרת מצלמות גמא ניתן לראות כיצד הלב שואב את כדוריות הדם האדומות ה'מסומנות' בעזרת החומר.
חלק מבדיקות מיפוי הלב כוללות בדיקה במאמץ, בהן הנבדק מדווש כדי להעלות את קצב הלב. בסוף הבדיקה מתקבל ערך המכונה איג'קשן פרקשן (ejection fraction). תוצאה של 55-65 אחוזים נחשבת תקינה.
מיפוי לב מתבצע כאשר אדם מתלונן על כאבים בחזה או קוצר נשימה; כאשר ידוע כי קיימת בעייה של היצרות עורקים; אם קיימת חסימה בעורקים ורוצים להעריך הצלחת פתיחתה; לאחר צנתור או לפני ניתוח לב; הערכת סיכון למקרה אוטם שריר הלב; כדי לאבחן מומי לב מולדים בקרב ילדים ותינוקות.
מגיע לי פיצוי כספי בגלל מיפוי לב?
אם עברת בדיקת מיפוי לב שהצביעה על מחלת לב או ליקוי בריאותי הקשור בלב, שפגעו בתפקודך היומיומי במידה משמעותית, חשוב שתיצור קשר בדחיפות עם "זכותי" לסיוע במימוש זכויותיך הרפואיות. מחלות לב כליליות, תעוקת חזה, אוטם שריר הלב, התקף לב, אי ספיקת לב, מום לבבי מולד – כולן עשויות לזכותך בכסף רב.
ייתכן שמגיע לך פיצוי כספי נכבד מן הביטוח הלאומי, מס הכנסה וחברות הביטוח. אם תקבל סיוע אישי – תוכל לקבל את הכסף, שיכול להגיע לסכומים מצטברים של מאות אלפי שקלים, במקרים רבים. בשיחת טלפון אחת תוכל לתאם פגישת היכרות!